Girişimcilik Rehberi

İşinizi Açmak,
Satışlarınızı ve Karlılığınızı Artırmak
İster misiniz?

girisimcinin-dunyasi_36

Girişimcilerin İş Yaşamında Başarılı Olabilmeleri İçin Hazırlanmış Benzersiz Bir Kaynak!

Ülkemizde Bugüne Kadar Yayımlanmış En Kapsamlı Girişimcilik Rehberi

isadami_1Girişimcinin Dünyası, girişimcilerin iş yaşamında başarılı olabilmeleri ve hedeflerine emin adımlarla ulaşabilmeleri için hazırlanmış benzersiz bir rehberdir.

Girişimcinin Dünyası, sadece yeni iş açacak girişimcilerin değil, aynı zamanda yıllardır iş yaşamında olan küçük ve orta boy işletme sahiplerinin de her zaman yararlanabilecekleri bir kaynak konumundadır.

Girişimcinin Dünyası, ABD ve diğer gelişmiş ülkelerdeki küçük ve orta ölçekli işletmeler için hazırlanmış başarılı girişimcilik programları esas alınarak, uzmanlarca ülkemiz koşullarına uyarlanmıştır.

Girişimcinin Dünyası, iş tecrübesi olsun ya da olmasın, herkesin anlayabileceği şekilde sade bir ifade tarzı ile hazırlanmış olup gerçek iş yaşamından pratik örneklerle desteklenmiştir.

Kendi İşinizi mi Açmak İstiyorsunuz?

Çoğu girişimci için asıl zor olan iş açmak değil önemli olan işini sağlam temeller üzerine oturtup karlı bir şekilde sürdürebilmektir!

GD_CDHer zaman kendi işinizi açmak istediniz ama nereden başlayacağınıza bir türlü karar veremiyorsunuz. Bugünkü ekonomik ortamda iş açmanın doğru olup olmayacağından bile emin değilsiniz. Ancak, yine de kendi işinizi açma düşüncesinden bir türlü vazgeçemiyorsunuz.

Durumunuz ne olursa olsun, kendi işini açmak isteyen her girişimci gibi iş hayatına atılmadan önce mutlaka gerekli bilgileri edinip gerekli ön araştırmayı yapmış olmanız gerekir. Böylece iş yaşamınıza daha güvenle atılabilir ve başarı şansınızı artırabilirsiniz.

Girişimcinin Dünyası‘nda kendi işinizi kurup başarıyla işletmeniz için gerekli tüm stratejik bilgileri bulacaksınız. Girişimcinin Dünyası, bir yandan yeni girişimcilerin bilgi yetersizliğini ortadan kaldırırken, diğer yandan da genel bir iş vizyonu kazandırmayı amaçlamaktadır.

İlk Defa İş Yaşamına Atılacak Girişimcilerin Edineceği Yararlar

  • İş yaşamında sizi nelerin beklediğini şimdiden öğrenebilir ve kendi işinizi açıp açmama konusunda doğru bir karara varabilirsiniz.
  • İş açarken dikkat etmeniz gereken en kritik faktörlerin neler olduğunu öğrenebilir ve iş stratejinizi buna göre oluşturabilirsiniz.
  • İş açmadan önce nasıl bir pazar araştırması yapmanız gerektiğini öğrenebilir ve böylece işinizin başarı şansını sağlıklı olarak değerlendirebilirsiniz.
  • Kendi işinizi açmanın mı yoksa hazır bir işletme ya da franchise mı satın almanın sizin için daha uygun olacağı konusunda doğru bir karara varabilirsiniz.
  • Hazır bir işletme ya da franchise satın alırken en çok nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilir ve böylece yanlış bir yatırım yapmaktan kaçınabilirsiniz.
  • İşinizi açmadan önce nasıl bir iş ve aksiyon planı hazırlamanız gerektiğini öğrenebilir ve başarı şansınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz.
  • Ne çeşit bir şirket açmanın sizin için daha uygun olacağını öğrenebilir ve şirketinizin yapısını en baştan sağlıklı olarak belirleyebilirsiniz.
  • İşinizle ilgili riskleri ve zorlukları daha iyi anlayabilir ve gerekli önlemleri zamanında alarak, olası maddi ve manevi kayıpların önüne geçebilirsiniz.
  • İşletmenizi sağlam temeller üzerine oturtabilir ve yeni girişimcilerin sıklıkla yaptıkları hatalardan kaçınabilirsiniz.
  • İşinizi nasıl geliştireceğiniz konusunda belirli bir vizyon edinebilir ve çoğu işletme sahibi gibi kısır bir döngüye girmekten kurtulabilirsiniz.
  • Girişimcilerin neden başarılı ya da başarısız olduklarını öğrenebilir ve ticari faaliyetlerinizi en baştan buna göre yönetebilirsiniz.

İş Sahibi Olarak İşletmenizin Satış ve Karlılığını mı Artırmak İstiyorsunuz?

Ülkemizdeki mevcut ekonomik durumun yol açtığı olumsuzluklar her geçen gün pek çok işletmeyi yakından etkilemektedir. Belki siz de çoğu işletme sahibi gibi yeterince kar etmek bir yana, işletmenizi nasıl ayakta tutacağınızı düşünüp duruyorsunuz. Hatta tüm çabalarınıza rağmen sürekli olarak gerilediğinizi görüyorsunuz ancak ne yapacağınızı ve durumu nasıl düzelteceğinizi bilmiyorsunuz.

İster yeni iş açmış bir girişimci olun, ister uzun süredir iş yaşamında bulunan bir işletme sahibi, işletmenizi içinde bulunduğu durumdan çıkarmak ve istenilen seviyeye getirmek için işletme yönetimi konusunda yeterli bilgi ve öngörüye sahip olmanız gerekir. Bu şekilde mevcut ekonomik koşullar içinde işletmenizin performansını artırabilir ve geleceğe daha güvenle bakabilirsiniz.

Girişimcinin Dünyası, küçük ve orta boy işletmeler için pazarlamadan finansmana, personel yönetiminden müşteri ilişkilerine kadar işletme yönetimiyle ilgili pek çok önemli konuda gerekli stratejik bilgiler içermektedir.

İşletme Sahiplerinin Edineceği Yararlar

  • isadami_2İşletmenizi daha iyi yöneterek satışlarınızı artırabilir, giderlerinizi azaltabilir ve böylece karlılığınızı yükseltebilirsiniz.
  • Aradığınızı niteliklerdeki personeli daha kolay bulabilir, çalışanlarınızı daha iyi yönetebilir ve verimliliklerini artırabilirsiniz.
  • İşletmenizin müşteri memnuniyetini artırabilir ve böylece müşterilerinizle olan ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz.
  • Reklam, promosyon ve halkla ilişkiler faaliyetlerinizin etkinliğini artırabilirsiniz.
  • Satış ve pazarlık yeteneklerinizi geliştirerek iş görüşmelerinden daha kazançlı ayrılabilirsiniz.
  • Rakiplerinizin güçlü ve zayıf taraflarını nasıl analiz edeceğinizi öğrenebilir ve serbest piyasa koşullarında onları alt edebilirsiniz.
  • Ürün ve hizmetlerinizi nasıl marka haline getirebileceğinizi öğrenebilir ve markalaşma yönünde şimdiden ilk adımlarınızı atabilirsiniz.
  • Ürün ve hizmetlerinizi hangi dağıtım kanalları aracılığı ile pazara sokmanız gerektiğini öğrenebilir ve pazar hakimiyetinizi güçlendirebilirsiniz.
  • Ürün ve hizmetlerinizi rekabet koşullarına göre fiyatlandırarak, satış ve pazarlama faaliyetlerinizin etkinliğini artırabilirsiniz.
  • Yeni bir ürün ya da hizmeti pazara sokmadan önce nasıl bir pazar araştırması yapmanız gerektiğini öğrenebilir ve bu şekilde başarı şansınızı artırabilirsiniz.
  • Etkin bir satın alma ve stok yönetimi geliştirerek, stok maliyetlerinizi düşürebilir ve nakit akışınızı düzeltebilirsiniz.
  • Doğru bir kredi politikası uygulayarak, gereksiz risklerden nasıl kaçınacağınızı öğrenebilir ve işletmenizin finansal durumunu güçlendirebilirsiniz.
  • Uzun dönemli stratejik bir planlama ile hedeflerinize nasıl ulaşabileceğinizi öğrenebilir ve işletmenizi sağlıklı bir büyüme sürecine sokabilirsiniz.
  • İşletmenizi ne şekilde franchise sistemine dönüştürebileceğinizi öğrenebilir ve ülke çapında bir franchise zinciri haline gelebilirsiniz.
  • Gelir-gider ve nakit akışı projeksiyonlarınızı ne şekilde yapacağınızı öğrenebilir ve böylece kar-zarar beklentilerinizi daha sağlam temeller üzerine oturtabilir, nakit akışı sorunlarınızı önceden görebilirsiniz.
  • Projeleri nasıl analiz edeceğinizi öğrenebilir ve bu şekilde karlı ve verimsiz projeleri birbirinden ayırt edebilirsiniz.
  • Perakende ve hizmet sektöründe başarılı olmanız için uygulamanız gereken stratejileri öğrenebilir, işletmenizin satış ve karlılığını artırabilirsiniz.

Girişimciler Neden Başarısız Oluyor?

isadami_3Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün daha fazla kişi kendi işini açma yönünde bir arayış içine girmiştir. Ancak, günümüzün rekabetçi ortamında kendi işini kurup başarılı olması sanıldığı kadar kolay değildir. Zira girişimcinin önünde aşılması gereken birçok engel vardır. Nitekim yeni açılan işletmelerin pek çoğunun daha ilk yılda başarısızlığa uğraması hiç de şaşırtıcı değildir.

Girişimcilerin başarısız olmalarının altında yatan en önemli nedenlerin başında hiç şüphesiz ki iş açma ve yönetme konusunda yeterli bilgi ve deneyime sahip olmamaları gelir. Çoğu yeni girişimci, kendi işini açmanın verdiği hevesle gerekli ön araştırma ve değerlendirmeyi yapmaya bile gerek duymadan işe koyulur. Pek çok girişimci, biraz sermaye ve çaba ile kısa sürede kendi işlerini kurup para kazanabileceklerini sanarak en baştan başarısızlığa davetiye çıkarmış olurlar.

Böyle bir yaklaşım girişimcinin tüm birikimlerini kısa sürede tüketebileceği gibi, girişimciyi içinden çıkılması zor bir borç batağına da sürükleyebilir. Diğer yandan, tüm bu olumsuzlukları rasyonel bir iş açma yaklaşımıyla en aza indirmek mümkündür. Gerçekten de iş açıp yönetmek için kullanılan yaklaşım, başarılı ve başarısız girişimcileri birbirinden ayıran en önemli faktörlerin başında gelir.

Girişimciler İçin En Stratejik Bilgiler!

Girişimcinin DünyasıGirişimcilik Merkezi tarafından uzun süren kapsamlı bir çalışma neticesinde hazırlanarak girişimcilerin istifadesine sunulmuştur. Girişimcinin Dünyası, elektronik kitap formatında hazırlanmış olup 600 sayfa ve 34 bölümden oluşmaktadır.

Girişimcinin Dünyası, gerek yeni iş açacak girişimcilerin gerekse uzun süredir iş yaşamında olan işletme sahiplerinin en çok gereksinim duydukları konuları içerecek şekilde hazırlanmıştır.

Fotoğraf ve Grafiklerle Zenginleştirilmiş Görsel Bir Anlatım!

Girişimcinin Dünyası’ndan Seçmeler.

bolum_1

Girişimciler İçin En Stratejik Konular

Girişimcinin Dünyası, iş açma ve yönetme ile ilgili olarak girişimcilerin en çok gereksinim duyduğu konuları içermektedir.

bolum_6

600 Sayfa ve 34 Bölümden Oluşmakta

Girişimcinin Dünyası, 600 sayfa ve 34 bölümden oluşmuş olup çok sayıda çarpıcı fotoğraf ve grafiklerle zenginleştirilmiştir.

bolum_20

Kullanımı Kolaylığı ve İşlevsellik

Girişimcinin Dünyası, elektronik kitap formatında hazırlanmış olup olup kullanışlı arayüzü ve işlevselliği ile birçok avantaj sunar.

mag_glaGrafikleri büyültmek için tıklayınız.

Girişimcilerin Başarılı Olabilmeleri İçin En Stratejik Konular!

01. Girişimcilik Yeteneğinizi Keşfedin
02. Kendi İşinizi Açmak İçin Ne Kadar Hazırsınız?
03. İşinizin Başarı Şansı Nedir?
04. İş Açma Seçeneklerinizi Gözden Geçirdiniz mi?
05. İşletme Alım Satımı
06. Franchise Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
7A. İş Planı – Başarının Anahtarı
7B. İş Planı nasıl Hazırlanır?
7C. Örnek İş Planı – “Mega Gayrimenkul”
08. Aksiyon Planınız Hazır mı?
09. İşletme Kuruluş ve Faaliyet Giderleri
10. Şirket Türleri ve Kuruluş Şekilleri
11. İşletmenizin İsmini Belirlediniz mi?
12. İşletme Lokasyonunun Seçimi
13. Etkin Liderlik ve Personel Yönetimi
14. Aradığınız Nitelikteki Personeli Nasıl Bulursunuz?
15. Hedef Kitle ve Pazar Türleri
16. Müşteri İlişkilerinde Başarıyı Nasıl Yakalarsınız?
17. Reklam, Promosyon ve Halkla İlişkiler
18. Satış ve Pazarlık Stratejileri
19. Rakiplerinizi Yakından İzliyor musunuz?
20. Nasıl Başarılı Bir Marka Yaratırsınız?
21. Dağıtım Kanalları
22. Ürün ve Hizmetlerin Fiyatlandırılması
23. Pazar Araştırması ve Anket Yöntemleri
24. Satın Alma ve Stok Yönetimi
25. İşletme Kredi Politikası
26. Perakende Sektörüne Bakış
27. Hizmet Sektörüne Bakış
28. İşletmeniz Büyüme Sürecine Hazır mı?
29. Uzun Dönemli Stratejik Planlama
30. İşinizi Nasıl Franchise Sistemine Dönüştürürsünüz?
31. Finansal Projeksiyonlar
32. Projeleri Nasıl Analiz Edersiniz?
33. İşletmeler Neden Başarılı ya da Başarısız Olurlar?
34. Çeşitli Konulara Kısa Bir Bakış

gd_32

Kapsamında Yer Alan Konuların İçeriğine Kısa Bir Bakış

isadami_4

1 Girişimcilik Yeteneğinizi Keşfedin!

>Girişimciliğe Kısa Bir Bakış
> Neden Kendi İşinizi Açmak İstiyorsunuz?
> İşinizi Açmadan Önce Bir Kere Daha Düşünmeniz Gereken Hususlar
> Girişimcilik Yolunda Engel Tanımayın!
> Başarılı Bir Girişimcide Olması Gereken Özelliklere Sahip misiniz?
– Girişimci Testi
– Test Puanınızı Nasıl Değerlendireceksiniz?

2 İş Açarken Değerlendirmeniz Gereken Konular

> İşinizi Açmadan Önce Değerlendirmeniz Gereken Önemli Hususlar
– İş Yaşamından Beklentileriniz Nedir?
– İşiniz İlgi Duyduğunuz ve Yeteneklerinizi Kullanabileceğiniz Bir Alanda mı?
– İşinizle İlgili Yeterli Eğitim ve Tecrübeye Sahip misiniz?
– İşinizi Hayata Geçirecek Düzeyde Finansal Kaynağa Sahip misiniz?
– İşinizi Kolayca Hayata Geçirebilir misiniz?
– İşinizin Yasal Boyutlarını Araştırdınız mı?
– İşinizi Açmak İçin Zamanlamanız Doğru mu?
– Beklenmedik Bir Durum Karşısında İşinizi Kolayca Elden Çıkarabilir misiniz?
– İşiniz Ailevi ve Kişisel Durumunuzla Uyuşuyor mu?

3 İşinizin Başarı Şansı Nedir?

> Stratejik Ön Araştırmanın Önemi
– İşiniz İçin Yeterince Talep Var mı?
– İşinizin Büyüme Potansiyeli Nedir?
– İşiniz Yeterli Bir Kar Bırakacak mı?
– Piyasada Rekabet Edebilecek misiniz?

4 İş Açma Seçeneklerinizi Gözden Geçirdiniz mi? 

> Yeni Bir İş mi Kurmalısınız Yoksa Hazır Bir İşletme ya da Franchise mı Satın Almalısınız?
> Yeni Bir İş Kurmanın Artıları ve Eksileri
> Hazır Bir İşletme Satın Almanın Artıları ve Eksileri
> Franchise Sisteminin Artıları ve Eksileri
> Franchise İşletmesi ile Hazır Bir İşletmenin Karşılaştırılması

5 İşletme Alım Satımı 

> İşletme Alımının Geçeceği Aşamalar
– Hazırlık Aşaması
– İşletmenin Bulunması
– İşletmeyle İlgili Ön Araştırmanın Yapılması
– İşletmenin Değerlendirilme Süreci
– İşletme Alımının Finansmanı
– İşletme Alım Satımlarındaki Uygulamalar
– Müzakere ve Pazarlık Süreci
– İşletme Alımına İlişkin Teklif Verme
– Alım Satım Sözleşmesi
– Alım Satım İşlemlerinin Tamamlanması
> İşletme Satışı
– İşletmeyi Satma Kararı
– İşletmeyi Satışa Hazır Duruma Getirme
> İşletme Değerleme Yöntemleri
– İndirgenmiş Nakit Akışları Yöntemi
– Bilanço Esasına Göre Yapılan Değerleme
– Emsal Değer
– Göz Kararı Yapılan Değerleme
> Danışmanlık Kuruluşlarının Rolü

6 Franchise Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

> Franchising’e Kısa Bir Bakış
– Franchising Nedir?
– Franchising Çeşitleri
– Hazır Bir İşletmenin Franchise İşletmesine Dönüştürülmesi
– Franchising İle İlgili Temel Kavramlar
– Franchising’in Tarihi Gelişimi
> Franchise Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
– Franchisor ve Franchise Sistemi Hakkında Bilgi Alınması
– Franchise Ücretleri ve Yatırım Bedeli
– Eğitim ve Destek Hizmetleri
– Bölge Seçimi
– Franchise İşletmeleriyle İlgili Araştırma
– Fizibilite Çalışması
– Franchise Sözleşmesi
> Franchise Satın Alırken En Çok Yapılan Hatalar

7A İş Planı – Başarının Anahtarı 

> İş Planı Nedir?
> Neden İş Planı Hazırlamak Gerekir?
> İş Planınızı Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
– Öncelikli Hedeflerin Belirlenmesi
– İş Planının Hangi Amaçla Hazırlandığı
– İş Planının Ne Kadar İleriye Dönük Hazırlanacağı
– İş Planının Ne Tarz Bir İş İçin Hazırlandığı
– İş Planı İçin Gerekli Verilerin Toplanması
– İş Planıyla İlgili Varsayımlar
> İş Planında Temel Değişiklikler Gerektiren Nedenler
> İş Planının Revize Edilmesi

7B İş Planı Nasıl Hazırlanır? 

> İş Planın Hazırlanması
– I. Giriş
– II. Firma Planı
– III. Pazarlama Planı
– IV. Finansal Plan
– V. Kapanış
– VI. Ekler – İş Planına Eklenecek Doküman ve Belgeler

7C Örnek İş Planı – “Mega Gayrimenkul” 

> ”Mega Gayrimenkul” İş Planı
– Firma Planı
– Pazarlama Planı
– Finansal Plan
> Finansal Projeksiyonlar
– 12 Aylık Gelir-Gider Projeksiyonu
– 3 Yıllık Gelir-Gider Projeksiyonu
– 12 Aylık Nakit Akışı Projeksiyonu
> İş Planı İle İlgili Varsayımlar
– Gelir-Gider Projeksiyonları İle İlgili Varsayımlar
– Nakit Akışı Projeksiyonu İle İlgili Varsayımlar

8 Aksiyon Planınız Hazır mı? 

> Aksiyon Planı
– Örnek Aksiyon Planı

9 İşletme Kuruluş ve Faaliyet Giderleri 

> İşinizi Açmak İçin Ne Kadar Finansal Kaynağa İhtiyacınız Olacak?
– İşletme Kuruluş ve Faaliyet Giderleri
> Maliyet Düşürme Stratejileri

10 Şirket Türleri ve Kuruluş Şekilleri

> Ticari İşletme Nedir?
– Ticari İşletmenin Nitelikleri
> Şirket Kavramına Kısa Bir Bakış
– Şirketlerin Sınıflandırılması
– Sermaye Şirketleri İle Şahıs Şirketlerinin Karşılaştırılması
– Kurumlar ve Gelir Vergisi Açısından Şirketler
– Kurumlar ve Gelir Vergisi Tarifeleri
> Sermaye Şirketleri
– Limited Şirket
– Anonim Şirket
– Hisseli Komandit Şirket
> Şahıs Şirketleri
– Adi Şirket
– Kolektif Şirket
> İş Ortaklıklarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

11 İşletmenizin İsmini Belirlediniz mi? 

> İşletme İsmi Neden Önemlidir?
– İşletmeniz İçin Nasıl Çarpıcı Bir İsim Bulursunuz?
– İşletmenizin İsmini Belirlerken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

12 İşletme Lokasyonunun Seçimi

> İyi Bir Lokasyonun Önemi
– Lokasyon Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
– İş Yerinizin Bulunacağı Mekanın Seçimi

13 Etkin Liderlik ve Personel Yönetimi

> Personelinizi Başarıyla Nasıl Yönetirsiniz?
– Başarılı Personel Yönetimi İçin İlave Öneriler
> Personel Motivasyonu
– Çalışanlarınızı Başarıyla Nasıl Motive Edersiniz?
– Personel Düşük Performans Gösterdiğinde Ne Yapmalısınız?
– Motivasyonu Düşük Personelin Getireceği Olumsuzluklar
> Nasıl Başarılı Bir Ekip Yaratırsınız?
> Personel Sorunları
– Sorunların Ortaya Konulması
– Personel İle Sorun Çıktığında Ne Yapmalısınız?
> Personel Disiplini
– Disiplin Prosedürü
– İşten Çıkarma
> Ekonomik ve Yapısal Nedenlerle Personel Çıkarma
– Personel Çıkarırken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

14 Aradığınız Nitelikteki Personeli Nasıl Bulursunuz? 

> Personel Alım Kararı
> İşletmenizin Yönetim ve Personel Yapısı
> Personel Ücret Politikası
> İş Tanımı
> Personel Araştırma Sürecinin Geçeceği Aşamalar
– İşletmenizin Personel Gereksiniminin Detaylarının Belirlenmesi
– Potansiyel Adayların Araştırılması
– İş İlanının Hazırlanması
– Personel Seçme Stratejileri
– İş Görüşmesi
– Görüşme Sorusu Çeşitleri
– Görüşme Sorularıyla İlgili Olarak Dikkat Etmeniz Gerekenler
– Örnek Görüşme Soruları
– Adayla İlgili Bilgilerin Teyidi
– İş Teklifi ve Sözleşmesi
> Personelin İşe Uyum Sağlama Süreci

15 Hedef Kitle ve Pazar Türleri

> Hedef Kitle Nedir?
> Hedef ve Kitle Pazarlaması
> Hedef Pazar Türleri
– Tüketici Pazarları
– Endüstriyel Pazarlar
– Endüstriyel ve Tüketici Pazarları Arasındaki Farklılıklar
> Pazarlama Yaklaşımı

16 Müşteri İlişkilerinde Başarıyı Nasıl Yakalarsınız?

> Müşteri Memnuniyetinin Önemi
> Müşteri Odaklı Olmak
– İşletmenizi Nasıl Müşteri Odaklı Yaparsınız?
> Müşteri Memnuniyeti Sağlamak İçin Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?
> Müşteri Şikayetleri
– Müşteri Şikayetlerini Başarıyla Nasıl Çözersiniz?
– Müşteri Sorunlarını Ele Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
> Ürün ve Hizmet Garantileri
– Nasıl Etkin Bir Garanti Politikası Oluşturursunuz?
– Garanti Sunarken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
> Müşteri İlişkilerinde Personelin Önemi
– Müşteri İlişlilerinde Görev Alacak Personelin Eğitimi
– İşletmeniz Telefonla İletişimde Ne kadar Başarılı?

17 Reklam, Promosyon ve Halkla İlişkiler 

> Tanıtım Etkinlikleri
> Reklam
> Medya Organının Seçimi
– Reklamlarınızın Etkinliğini Nasıl Artırırsınız?
– Reklam Metninizi Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
– Seri İlanlar
– Reklam Bütçesinin Belirlenmesi
– Alternatif Reklam ve Tanıtım Yöntemleri
> Promosyon
– Yaratıcı Promosyon Stratejileri
> Halkla İlişkiler
– Tipik Halkla İlişkiler Etkinlikleri
– Basın Bültenleri
– Basın Bülteninizi Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler
– Örnek Basın Bülteni

18 Satış ve Pazarlık Stratejileri

> İnsanları Tanıma Yeteneği
> Başarılı Bir Satış Sürecinin Geçeceği Aşamalar
> Başarılı Satış Stratejileri
– Referans Yöntemi İle Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız?
> Satış Motivasyonu ve Performansı Açısından Dikkat Etmeniz Gerekenler
> Satış Elemanlarının Başarısız Olmalarına Neden Olabilecek Hatalar
> Pazarlık Gücü
> Müzakere ve Pazarlık Stratejileri
> Kurumsal Satış
– Yetkili Kişiye Nasıl Ulaşırsınız?

19 Rakiplerinizi Yakından İzliyor musunuz? 

> Rakipleriniz Kim?
> Rakipleriniz Hakkında Nasıl Bilgi Toplarsınız?
> Rekabeti Nasıl Yenersiniz?
– Rakiplerinizi Taklit Ederek Daha İyisini Yapmaya Çalışmak
– Rakiplerinize Göre İşletmenizi Pozisyonlamak
– Pozisyonlama Stratejileri
> Rekabet Analizi
– Rakip Analiz Formu
> Haksız Rekabet

20 Nasıl Başarılı Bir Marka Yaratırsınız? 

> Markalaşmanın Önemi
> Markalaşma Sürecine Bakış
– I. Marka Kimliğinin Oluşturulması
– II. Marka Tanınırlığının Sağlanması
– III. Markanın Satışı
– IV. Kullanım ve Satış Sonrası Hizmet
– V. Bağımlılık Yaratmak
> Marka Genişlemesi
– Marka Genişlemesinin Artıları ve Eksileri
– Marka Genişlemesini Etkileyen Faktörler
> Küreselleşme Sürecinde Markalar
– Global Marka Stratejisine Bakış
– Dünya Marka Ligi
> Marka Yönetimi
– Bir Markayı Büyük Yapan Nedir?
– Marka Yönetimi İçin Stratejik Öneriler
> Markaların Geleceği Üzerine
> Marka Tescili

21 Dağıtım Kanalları 

> Temel Dağıtım Kanalları
– Direkt ve Endirekt Dağıtım Kanalları
– Temel Dağıtım Kanallarına Kısa Bir Bakış
– Tüketici ve Endüstri Pazarlarında Ürün Akışı
> Kendi Dağıtım Sisteminizi Kurmalı mısınız?
> Dağıtım Kanalının Seçimi

22 Ürün ve Hizmetlerin Fiyatlandırılması 

> İşletmenin Fiyat Politikasının Belirlenmesi
– Fiyat Politikanızın Amacı
– Fiyat Politikanızdan Etkilenecek Faktörler
– Fiyat Politikanızı Etkileyecek Faktörler
– Fiyatlandırma Stratejileri
– Fiyat İndirim Politikası
– Fiyat İndirimleriyle İlgili Olarak Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
> Ürün ve Hizmetlerinizin Fiyatlarını Nasıl Belirleyeceksiniz?
– Perakende Sektöründe Fiyatlandırma
– Hizmet Sektöründe Fiyatlandırma

23 Pazar Araştırması ve Anket Yöntemleri 

> Pazar Araştırması
> Tipik Bir Pazar Araştırmasının Geçeceği Süreç
> Pazar Araştırması İçin Veri Toplama
– Birincil Veriler
– İkincil Veriler
> Anket Soru Tipleri
– Genel Anket Soru Örnekleri
– Seçenekli Anket Soru Örnekleri
> Anket Sorularıyla İlgili Olarak Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
> Anket Neticelerinin Güvenilirliği Hakkında

24 Satın Alma ve Stok Yönetimi

> Stok Yönetimi
> İdeal Stok Düzeyini Belirlemek
> Satın Alma Politikası Geliştirmek
– Ürünleri Ne Şekilde Temin Edeceksiniz?
– Alternatif Stok Temin Yöntemleri
– Tedarikçi Firmaları Nasıl Seçeceksiniz?
– Tedarikçi Firmalarla Çalışırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
– Stok Yaparken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?
– Hangi Ürünleri Ne Zaman Stok Etmeye Son Vermelisiniz?
– Teslim Edilen Stokları Nasıl Kontrol Edeceksiniz?
> Stok Kontrol ve Kayıt Sistemi Oluşturmak
– Stok Kontrol Yöntemleri
– Stok Kayıt Yöntemleri
> Stok Değerleme Hakkında

25 İşletme Kredi Politikası 

> Ödeme Kolaylıkları
> Kredi Kartı Uygulamaları
> Üye İş Yeri Statüsü
– İşletmeler İçin Kredi Kartlarının İşleme Prosedürü
> Müşterilerinize Kredi Açarken Nasıl Bir Yöntem İzlemelisiniz?
– Zamanında Ödenmeyen Kredilerin Tahsilatı
> Başarılı Bir Kredi Politikası İçin Stratejik Öneriler

26 Perakende Sektörüne Bakış 

> Perakendecilik
> Perakendecilik Çeşitleri
– Perakende Mağazacılık
– Mağazasız Perakendecilik
> Geleneksel ve Sanal Perakendeciliğin Karşılaştırılması
> Perakendecilikte Başarılı Olmak İçin Öneriler
> Küçük Perakendecilerin En Çok Yaptıkları Hatalar
> Vitrin Düzenleme

27 Hizmet Sektörüne Bakış 

> Hizmet Sektörü
– Hizmet Sektörünü Farklı Kılan Nedir?
– Hizmet Sektöründe Başarılı Olmak İçin Öneriler

28 İşletmeniz Büyüme Sürecine Hazır mı?

> İşletmenin Büyüme Sürecine Bakış
– Ne Zaman Bir İşletme Büyüme Sürecine Hazır Duruma Gelir?
– Ne Kadar Hızlı Büyümelisiniz?
– Ne Kadar Büyümelisiniz?
– Büyümeyi Nasıl Finanse Edeceksiniz?
– Büyüme Stratejileri
– Büyürken Dikkat Etmeniz Gereken Faktörler

29 Uzun Dönemli Stratejik Planlama 

> Stratejik Planlamanın Önemi
> Stratejik Planlamada Takip Edilecek Aşamalar
– I. İşletmenin Mevcut Durumunun Ortaya Konulması
– II. İşletmenin Misyonunun Gözden Geçirilmesi
– III. İşletmenin Uzun Dönemli Hedeflerinin Belirlenmesi
– IV. Uzun Dönemli Hedeflerin Somutlaştırılması
– V. Uzun Dönemli Hedeflere Ulaşmak İçin Gerekli Stratejilerin Belirlenmesi
– VI. Stratejik Planların Uygulamaya Konulması
– VII. Gelişmelerin Yakından İzlenmesi

30 İşinizi Nasıl Franchise Sistemine Dönüştürürsünüz?

> Franchising – Asrın Büyüme Modeli
> Franchise Sistemi Oluşturmak İçin Gerekli Unsurlar
– I. Başarılı Bir İşletme Modeli ve Kendine Özgü Ürün ve Hizmetler
– II. İşletim Sistemi
– III. Organizasyon Yapısı
– IV. Eğitim ve Destek Programı
– V. Denetim Sistemi
– VI. İletişim
– VII. Tedarik Sistemi
– VIII. Kalite Kontrolü ve Standardizasyon
– IX. Araştırma ve Geliştirme
– X. Finansal Konular
– XI. Franchise Dokümanları
– XII. Pilot Franchise Uygulaması
– XIII. Pazarlama
> Franchisor ve Franchisee İlişkileri Üzerine

31 Finansal Projeksiyonlar 

> Finansal Yönetim Hakkında
– Finansal Terminoloji
> Bütçe
– Bütçeyi Oluşturan Temel Unsurlar
– Bütçenin Hazırlanmasındaki Temel Aşamalar
> Kar-Zarar Analizi
– Perakende Sektöründe Kar-Zarar Noktası
– Hizmet Sektöründe Kar-Zarar Noktası
– Uygulamalarda Yaşanabilecek Zorluklar
> Gelir-Gider Projeksiyonu
– 12 Aylık Gelir-Gider Projeksiyonunun Hazırlanması
– 12 Aylık Gelir-Gider Tablosu
– Sağlıklı Finansal Projeksiyonlar İçin Öneriler
> Nakit Akışı Projeksiyonu
– 12 Aylık Nakit Akışı Projeksiyonunun Hazırlanması
– Nakit Akışı Projeksiyonunda Yer Alan Unsurlar
– 12 Aylık Nakit Akışı Tablosu
– Nakit Akışı Sorunlarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

32 Projeleri Nasıl Analiz Edersiniz? 

> Proje Kavramına Kısa Bir Bakış
> Tipik Bir Proje Sürecinin Geçeceği Aşamalar
> Proje Analiz Yöntemleri
– Göz Kararı Kıyaslama
– Geri Ödeme Süresi
– Muhasebe Getiri Oranı
– Bugünkü Net Değer
– İç Karlılık Oranı
– Fayda-Maliyet Oranı
> Hangi Proje Analiz Yöntemi Daha İyi?
> Belirsizlik Ortamında Proje Analizi
– Duyarlılık Analizi
– Olasılık Analizi
– Enflasyonist Koşullarda Proje Analizi
> Projelerle İlgili Diğer Hususlar
> Finansal Tablolar
– Gelecekte Ödenecek 1 TL’nin Bugünkü Değeri
– Bugünkü 1 TL’nin Gelecekteki Değeri

33 İşletmeler Neden Başarılı ya da Başarısız Olurlar? 

> İşletmeleri Başarılı ve Başarısız Yapan Etmenler
– İşletmeler Neden Başarılı Olurlar?
– İşletmeler Neden Başarısız Olurlar?

34 Çeşitli Konulara Kısa Bir Bakış

> Sistem Kavramı
> Ürün ve Hizmet Paketleri
– Fiyat-Değer Dengesi
> Bağlılık Programları
– Bağlılık Programlarıyla İlgili Uygulamalar
– Bağlılık Programınızı Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerekenler
> Üyelik Programları
– Üyelik Programınızı Nasıl Oluşturursunuz?
– Üyeliklerin Yenilenmesi
> Doğrudan Postalama ve İnsert
– Broşür ve Katalogların Hedef Kitlenize Ulaştırılması
– Doğrudan Postalama ve İnsert Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
> Fuarlar
– Fuarlara Katılırken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
> Çevre Edinmek
> İşletmeniz Beklenmedik Olumsuzluklara Karşı Hazırlıklı mı?
– Olası Olumsuzluklara Karşı Almanız Gereken Önlemler

gd_32

Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

“Girişimcinin Dünyası” Kim Tarafından Hazırlandı?

Girişimcinin Dünyası, uzun ve kapsamlı bir çalışma sonucu Girişimcilik Merkezi bünyesindeki ABD eğitimli ve deneyimli uzmanlar tarafından hazırlanıp girişimcilerin istifadesine sunulmuştur. Girişimcilik Merkezi, gerek iş yaşamına yeni atılacak girişimcilere, gerekse deneyimli küçük ve orta boy işletme sahiplerine kapsamlı eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunan bir kuruluştur.

Niçin böyle bir girişimcilik rehberine gerek duydunuz?

Ülkemizde çoğu girişimci, iş yaşamının getirdiği risk ve zorlukların bilincinde olmadan yeterli bilgi ve donanımdan yoksun olarak iş hayatına atılmaktadır. Bunun sonucunda ise ellerindeki sınırlı birikimi kaybetmekte ve kendilerini son derece olumsuz bir konumda bulmaktadırlar.Kuruluşumuz, girişimcinin başarı şansını artırmak ve olası risklerini en aza indirmek amacıyla Girişimcinin Dünyası‘nı hazırlamıştır. Girişimcilik rehberimizde adım adım bir işin nasıl açılıp başarıyla yönetileceğinden, nasıl geliştirileceğine kadar hemen her konuda kapsamlı bilgiler bulacaksınız.

“Girişimcinin Dünyası” girişimcilikle ilgili tüm konuları içeriyor mu?

Bir işin nasıl açılıp işletileceği ve geliştirileceği son derece kapsamlı bir alan olup doğal olarak tüm konuları tek bir rehbere sığdırmak olanaksızdır. Bu sebeple girişimcilik rehberimizin içeriğini belirlerken, çoğu eğitim programlarında olduğu gibi gerekli gereksiz tüm konulara değinmek yerine, girişimcilerin en çok gereksinim duyacakları konuların seçilmesine özen gösterilmiştir.

“Girişimcinin Dünyası” teorik bir yaklaşım içinde mi hazırlandı?

Girişimcilik rehberimiz, belli ölçüde teorik bilgiler içermekle beraber esas olarak girişimcilerin gerçek iş yaşamında karşılaşabilecekleri hemen her konuda pratik ve gerçekçi çözümler içermektedir. Girişimcilik rehberimizde yer alan tüm konular, herkesin anlayabileceği bir ifade tarzıyla ve mümkün olduğunca öz bir şekilde aktarılmaya çalışılmış olup gerçek iş yaşamından örneklerle desteklenmiştir.

“Girişimcinin Dünyası” hangi kesime ve sektöre yönelik olarak hazırlandı?

Girişimcilik rehberimiz, esas olarak yeni iş açacak girişimciler ile yıllardır iş yaşamında olan küçük ve orta boy işletme sahiplerine yönelik hazırlanmıştır. Ancak, işletmecilik prensipleri çoğu kez küçük büyük demeden tüm işletmeler için geçerli olduğu için zaman zaman genel bir yaklaşım da kullanılmıştır. Benzer şekilde, girişimcilik rehberimiz tüm sektörleri kapsayacak şekilde genel prensipler üzerine hazırlanmıştır. Bu şekilde her sektörden gelen girişimcilerin en üst düzeyde yarar sağlamaları hedeflenmiştir.